1 Kdo?

Interesno dejavnost ekovrt obiskujejo učenci podružnične šole Adlešiči. Učenci pri interesni dejavnosti spoznavajo skrb za rastline in aktivno sodelujejo na šolskem vrtičku. Imamo tudi več sadnih dreves za katera skrbimo z veseljem.

Šolski vrtiček je obstajal že v peteklosti. V šolskem letu 2016/17 pa se je šola prijavila na evropski projekt Šolski ekovrt pod vodstvom učiteljice Marjetke Žunič. To leto smo zasadili cvetlično gredico s čebulicami narcis in hiacint ter s trajnicami, izvedli predavanje Tatjane Čemas iz Eko kmetije Čemas iz Zilj, ki so nam podarili tudi njihove eko semena (solata, fižol, rdeča pesa…). Spomladi smo uredili še en kompostnik (skupaj imamo sedaj dva), naredili smo oznake – tablice za vrtiček, pripravili načrt zasaditve, uredili zastirko in sekance za potke.

Naslednje leto smo uredili še zeliščni skalnjak s pomočjo staršev. Postavili smo tudi betonski podstavek za zbiranje vode (deževnice) v cisterno, tako da imamo svoj vir vode.

V šolskem letu 2018/19 je dejavnost prevzela učiteljica Tea Zorn. V jeseni smo organizirali predavanje sadjarja in opravili jesenski rez. Spomladi je v načrtu še postavitev lope za vrtnarske pripomočke. Preostale dejavnosti pa si lahko ogledate med prispevki.